Follow by Email

Popular Posts

Total Pageviews

Search This Blog

Tuesday, May 10, 2011

tempah baju ?..raya?

kak b ni p merata dunia duk beli kain..nak tempah ..duk design sendiri. kadang2 bila  dah jadi baju nampak macam sepesen aja...nasib baik bunga dan warna lain..kalau tak jadi uniform....ni duk ada 30 keping ni kain..siap yang nak ambil tempah ni...tu pun tak korek lagi celah2 almari..

pilih..kelas,,,pilih ...kelas ni kalau jadi kelambu pun lawa

yang ni tukang rekemen..no 1 kalau dia rekemen..dia rekemen yang merepek..sampai jadi artis kalau pakai.baju .tu yang kak b tak nak tu..tak suka orang kata eh..eh..kak ni artis ya?..perasan kak b kan...

sempat pose sat kat kedai orang..sementara toke dia kerat kain,,,

bukan senang nak buat wall paper gambar kita..belakang berlatarkan kain ela..khelas aku nok...

lepas pilih kain pilih design pula...bila jadi tak mau pakai..rasa macam pelek..tu yang baju penuh almari..tapi tak dak yang sesuai nak gayakan

kalau dah lebih pilih kain dia jadi gelong lah macam ni...

cepat pose sebelum toke kedai tunjuk pintu keluaq


pening...tungang langgang..punya nak pilih kain..
yang dah berbelas tahun beli tak hantaq p tempah..ni baru tengok yang nampak aja...pompuan ..pompuan ...masa membeli tak ingat pun nak p tempah siap2..ni sampai dah bolih bukak kedai kain baru duk cari tukang jahit ..dah dekat nak bulan puasa siapa yang nak ambil tempah...kumpul lagi tunggu tahun depan kut2 ada orang kasihan nak jahit baju kita.....tapi memang dah jadi penyakit ..kenapa tak tempah lepas hari raya.aja,,,,.nak tunggu juga dekat nak puasa baru nak tempah..heran sungguh perangai kak b ni..pas tu muncung mulut duk kata kat orang`..pasai tak nak ambil jahit baju dia...

3 comments:

Cik Eka said...

kak b.lama noh x update blog..duk tunggu ja..hehehehe

queen bee said...

la eka ooi duk kalut...sangat..macam2 nak buat..tapi tak tau buat apa...nanti kak b free..kak b merapu lagi..terima kasih suka dengan blog kak b ni..

Cik Eka said...

hehehe.takpela kak b,nanti free buleh update lagi..eka mula2 minat anak kak b,tapi lepas add kak b kat FB,tetiba suka blog kak b lak..hehehehe....buh resepi g na...hehehe