Follow by Email

Popular Posts

Total Pageviews

Search This Blog

Saturday, May 29, 2010

semalam i call you



yang si comel ni hari2 menyanyi ..tak lama lagi bolih buat pring hitam..kata orang dulu dulu...dia menyanyi lagi kuat..

...............................................................................
semalam i call you ..you tak answer..you kata you pergi tengok wayang..yuo kata you .yuo kata you pergi perigi buta..you kata you pergi pasar malam..tapi sebenar nye you prgi kedai mamak tengok bola..

hushs bila cek dengar lagu ni cek jadi terikut ikut pulak..enak aja menjadi halwa telinga..walau pun lagu dia merpek tapi cek bolih nyanyi berulang ulang..heran betui..banyak lagi lagu yang di cipta dengan mengunakan wang ringgit bertimbunan..tapi lagu merepek ni yang membuat cek soronok sangat duk dengaq..

bila tengok zee avi ni nampak dia simple semua..tapi berbakat..muka dia bersahaja..teringat adek angkat aku kat medan lebih kurang dia ..pandai nyanyi juga si batak toba tu..tapi dia tak tenet...kalau dia pun pegang gitar dan masuk youtube mungkin lagi merepek lagu dia..

lepas aja cek dengar lagu zee avi ni..cek pun mulalah masuk dapur mereka lagu macam2..sampai laki cek pening kepala..tak suka dengaq cek menyanyi macam orang sasau ..kuat pulak tu..

antara lirik lagu terbaru cek..
.semalam i suruh you beli roti..
you kata roti semalam ada lagi..
yuo kata expired lambat lagi...
rupanya roti miya bagi makan ikan keli...
sudah lah sayang i dont believe you..

you lebih sayang ikan keli dari i.
and you know what ?..today our lunch will be ikan keli panggang i serve you..
i know you tak suka ikan keli..
but i dont care coz i want back my roti inside ikan keeeeeeeeeeeliiii..
best juga lagu aku ni..

Sunday, May 16, 2010

janji



nasi padang ni kalau kena bolih tidoq sampai senja..
......................................................................
jom kita p shoping baju raya nak tak cik b oii? kat mana..kat medan..oi jauh tu kena seberang laut..pasai apa nak p medan?.pasai kat sana baju kebaya dia murah dan berkuliti ..lepas tu kita makan nasi padang ,kita makan seafood,..banyak pilihan..jom la teman aku denga 3 orang kawan lagi...alah satu malam aja...dalam hati aku depa tak tidok malam ka ?..semua nak buat dalam sehari semalam?..

aku tak bolih p maria oi..aku ada jemputan kahwin lusa..aku kena pergi kalau tak kawan kita yang buat kenduri tu akan melenting ...alah cik b oi jom la ..kalau hang -p seronok la sikit ..hang pandai menawaq barang2..

aku tak bolih p la nanti aku kena pulau dengan mak pengantin ..nanti aku buat kenduri anak aku depa tak mai...minta maafla nu..tapi hati aku mengedik nak ikut depa ..nak buat macam mana.. janji tetap janji..orang yang menjemput kita datang kat rumah dia tu memang sungguh berharap kita dapat datang...jadi kita kenala p jugak kat rumah depa..

Monday, May 10, 2010

lipstick jambu


bibir aku memang sensitive.buat lah macam mana pun tetap akan kering atau mengelupas..jadi untuk menguna lipstick aku mesti kena berhati hati kalau tak aku akan merana...

jadi aku memang kena pakai jenama yang memang sesuai untuk aku..kadang2 aku ingin juga mencuba jenama lain,,tapi tak pernah berjaya ...kalau aku berdegil juga aku akan merana ..
tadi aku memcuba jenama yang lain dari aku guna dan selepas aja 3 jam aku dah rasa bibir ku terus kering dan aku cepat2 membersihkan dari bibirku..aku rasa frust sangat kerana aku suka colour nya...aku jadi hairan sangat mengapa kulit bibirku begitu sensitive...
tapi tidak kulit wajah ku...aku bolih pakai produk apa sahaja untuk wajah aku..tapi tidak bibirku...selalu saja wajah ku alami kerana tanpa lipstick di bibirku..atau aku hanya pakai gloss..itu pun bukan sembarangan....

akhirnya aku berpatah balik ke jenama asal..dan aku tetap tidak akan bertukar walaupun kadang kala aku terbeli juga kerana teringin untuk bertukar jenama tapi bibir ku tidak menerimanya...

Monday, May 3, 2010

alasan aja,,



buakan nya apa pun nak p minumkopi pun nak bagi alasan macam..tak mau mai cakap ajalah..
.............................................................................

aku terima talipon dari kawan yang lama ... tidak ku dengar khabar ....aku seronok campur curiga dengan dia ni..ye lah ..memang lah dia kawan aku tapi aku sedikit tidak berapa berkenan dengan perangai nya yang selalu ada alasan..aku masih terkenang kenang ..

mungkin 5 tahun lepas dia ada alasan kuat untuk membuat alasan yang membuat aku meluat ..tapi mungkin tidak lagi kut untuk masa sekarang..kalau dulu kan.... bila kita ajak dia pergi minum petang dia akan mengaku untuk pergi..bila kita semua dah sampai dia tak sampai lagi...

bila kita jumpa dia di hari lain dia akan cerita tentang masaalah dalam rumah dia...macam kita tak ada masalah kat rumah...lepas tu dia akan buat janji dengan kita nak p lunch ke shoping ke p mengumpat ke...tapi akhir akhir sekali dia akan cancle..menyampah kalau ingat masa dahulu..ada juga manusia yang macam ni..tapi nak buat macam mana dia salah saorang kawan2 aku..

aku ngeri juga bila dia call nak jumpa aku dengan sorang kawan lagi..aku takut dia akan beri alasan bila kita dan perpare nak jumpa dia...kita pun nak juga jumpa kawan lama kan..tapi jangan buat perangai lama sudah...tapi aku masih tak percaya dengan dia..aku bolih bayangkan yang dia akan memberi alasan lagi tak tau entah apa alasan terbaru..selepas 5 tahun tak jumpa...

kring kring talipon aku bebunyi ..aku nampak nama dia dan dah ada 3 missed call..akhirnya aku jawab juga talipon tu dan dia terus cakap tak berenti beleter kat aku..oi awat hang takmai lagi ..aku tunggu sampai masam kat sini tau..awat hang ada masalah ke?..tak sampai lagi..

mai aku p ambil hang ..aku pun tak cakap banyak dan suruh dia mai ambil aku dan pergi jemput kawan sorang lagi..dalam hati aku padan muka hang dulu kami duk tunggu hang...la ni hang rasa macam mana kami rasa dulu..
entah2 dia dah bebas dengan alasan..dan kami pulak bermula dengan alasan..ah apa aje lah..