Follow by Email

Popular Posts

Total Pageviews

Search This Blog

Thursday, November 27, 2008

Kedai Pakndak dan karipap chicken fox











Makndak buat sepuluh macam kerja dalam satu masa.
Tangan dia macam sotong kering punya

banyak.kalau tak tak siapkerja.Kiri kanan.'makndak bungkus laksa 5 ' sat gi makndak bungkus ccucok udang 10'pas tu makndak chucok hudang hangit'.Kalut nya makndak..












Pakndak kedai nya laris sangat , pasal pakai pelaris cap ayam Hutan.Terletak di Perak utara .Sg Burung Tanjung Piandang .














Pelanggan tak tetap Pakndak.
Ais kacang dia enak dan bersari lagi bermutu tinggi rendah.











Ini lah karipap chicken fox.tengok lah kulit dia meletup
letup kan tak licin pun.Yang kuih pau tu kegemaran aku licin macam muka aku juga kak long oii....
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Haaa? karipap chicken fox?.

Kak long.................Mana ada kiuh yang kena penyakit.
makngah...............Ada lah aku dah telan dengan chicken fox dia sekali.
Kak long................Oi tok sah la la dok buat benda bahaya .Nanti hang kena tidok kat hospital 3 hari 3 malam sapa nak jaga hang atas kerusi malas?
mAKNGAH...........Baru 3 hari aku telan tapi dok depan hang juga.Kalau ada lagi aku nak telan lagi Kak long Oi..
Kak Long...............Hang jangan dok pemuhong kat aku .baik kita p mengumpat benda lain lagi baguih.
Makngah.............Betui haih ,yang kak long dok p dengar aku pemuhong buat apa? lebih baik p cari orang lain p mengumpat lagi banyak dosa dari dengar aku merepek.lagi pun dah 3 hari dah kak long tak sampai target untuk kumpul dosa mengumpat .
Kak Long........Heih hang ni dok merepek kat aku buat apa, tak dak kerja lain ka?
Makngah........tak dak dah. siap semua kerja ,yang tinggal hanya untuk merepek saja.
Kak long.........Aku tak percaya ada kuih kena deman. Hang tok sah dok tipu aku.
Makngah.......aku bukan suruh hang percaya .Aku suruh hang dengar.dan aku ada gambar dia .Aku ambil kat kedai Pakndak.
Kak long ...Mana dia ?
Makkngah ....Ada lah.Yang kak long tu dah habis ka buat kerja rumah?
Kaklong..........Awat nya hang tanya aku?
Makngah.......Tu dia dok dengar aku merepek tak buang masa ka?
Kak Long.......Dak.. aku seronok pasai hang tu sasau.Buat aku gelak dan meluat kat hang.Tau dak.
Kak long...Hang bulih dak tok sah jumpa aku 3 hari.Pasai aku nak bagi darah aku turun sikit.
Makngah..Awat nya? Kak long ni mai bulan ka?. pasai apa turun darah sikit?. Tak sihat lah tu.
Kak long..././////?????%%%????? he gerammmmmmmmmmmmmm.

No comments: