Follow by Email

Popular Posts

Total Pageviews

Search This Blog

Saturday, October 2, 2010

salah bajukah? salah cek?

ni baju baru mustahil cek tak bolih pakai..mustahil..ah ah ...tak bolih terima akak tau...kenapa baju cek yang baru saja dua bulan tempah tak bolih pakai .tunggulah.. ahso yang buat baju ni..cek nak p hingaq kat dia..nak tanya ..
ukuran  anak dara mana yang dia tukaq bagi kat cek?..cek merengkam sangat ni..mesti nak p subuh2 sepiee...dah lah kain cek datang dari africa..renda dari cina..tak masuk kancing baju lagi..kenapa dia buat bila cek pakai nampak perut...mennnnnnnnnciii......oh oh memalukan diriku di depan cermin yang terseregam indah.....
cermin yang tidak di photo shop...ah..cek menagis tersedu tanpa irama..duk esok cek p jumpa ah so tukang jahit..tak kan hang tak tau jait baju aku ..dah 30tahun dah duk buat...awat hang dah rabun ka..tua pun tak jauh lah sangat dari cek..cuma almaklum die tak mengebat macam cek..jadi cek terserlahlah..eh eh terpuji diri sendiri....

ini dailog dia..den gan cek...kir cerpenlah...

cek....ah so lu apa bikin wa punya baju?..silap ukur ka.?
ah so..mana bolih silap ukur..wa sudah lama bikin lu punya baju...
cek....lu tengok wa sudah taruk dia punya kancing..sampai perut sudah tak bolih kancing....

ah so..ooooo ya lah..apa sal ini macam.aa?..itu hari lu ada try ka..mari wa kasi ukur sekali lagi..hai ya semua sudah naik 2 inci oii ..ini bukan gua punya salah..lu punya salah..lu makan banyak...

cek... dengan hati luluh dan sedih ..cek pun tengok lah ukuran tu..dan sesungguhnya memang badan ku yang naik...cek seha tak pakai awai awai..sebab nak tunggu raya.
tapi kalau cek duduk sebelah gajah cek rasa kecik aja....
kenapa kat kaki tak nak gemuk..yang gemuk..pinggang ..punggung..perut...menciiiiiiii tau...
lepas raya cek tak bolih pakai..sedih nya cek..mulut cek jahat makan tak berenti...cek kena tunggu 1 bulan lagi nak perturun lemak lembu...mennnnnnnciiiii..pakai lah t,shirt...nak lindung perut.....mennnnnnnnnnciii.... ..ya tuhan kau jangan lah menjjadikan napsu ku kepada makanan sahaja..cabangkan lah ia beraneka ragam...supaya aku bolih meringankan berat badan ku...aminnnnn...

No comments: