Follow by Email

Popular Posts

Total Pageviews

Search This Blog

Saturday, January 30, 2010

buta teknologi...


tak payah pasang lah leha..oii..tiap kali nak tengok suruh sorang pegang pas tu p cari arah anak panah...sian hang awang oii..



cantik dah rumah dia dah kena kemas...tak jemu ke semua bunga aja....(jahatlah muluh Qb ni)...

minggu lepas aku p berjalan kat rumah kawan aku yang baru pindah..dia m lah.. aku ni kan casa impian..jadi aku pun dengan senang hati p lah.. rumah dia..nak tengok juga barang apa yang latest dia beli..furniture apa yang dia beli..itali ka..pakistan ka..melayu ka..siam ka..nak ambil hal lah katakan..lagi pun aku nak tolong dia susun bagi nampak cantik mata memandang..aku tak charge pun..bagi nasehat free aja..

aku sampai aja rumah dia aku tengok kaadaan sekeliling semua nya masih bersepah lagi.. dia pindah kan barang dia perlahan.lahan... aku pun sampai aja kat rumah dia aku pun mula lah becok..bagi adea tu..adea ni..dia pun bersungguh sungguhlah..mendengar..aku heret sana..heret sini perabut dia..nasib baik lantai dia tiles kalau kayu mesti bercalar macam harimau cakar...

tapi dia tak kisah kan apa aku nak buat kat rumah dia ..kerana dia pun bukan pandai sangat..kalau biar dia menyusun dia akan letak tepi semua..macam rumah orang dulu2..senang anak cucu nak berlari..
tapi tak pa lah ..sebab tu aku ada kat sini nak membantu dia ..best nya aku lebih cerdik dari dia..tapi bab mengemas la..bab lain dia tu masih bolih bertanding..

aku pun mula lah susun sana..susun sini.. rasanya dah siap semua ..lagi pun rumah dia condo..tak lah ambil masa seharian suntuk...lepas siap semua dia pun puas hati lah dengan kerja tangan aku yang berpeluh peluh..tapi aku masih maintain kecantikan aku..muka aku tak berminyak langsung..dan yang penting listik aku langsung tak kurang..senyuman penat ku masih menawan..hem ..hem..(perasan sesangat)

aku mulalah nak berehat kat sofa empuk yang dia beli harga dekat rm6k..aku pun melabuhkan pinggul ku yang labar kat atas sofa dia..nak tahu apa yang terjadi.tengelam dekat 6 inci..patut lah harga dia mahal..nampak pun cantik ...tapi sofa aku pun bolih tahan juga harganya.. lebih mahal(ce tak nak kalah)..tapi bila duduk tengelam 2 inci saja..aku nak tukar macam dia punya juga lah...
sambil tunggu dia buat air 3 in 1..aku pun ambil lah remote astro..nak tengok cerita melayu terkini..aku pun buka lah tv dan 'tet' aku tekan astro..tak dak..awat hang tak pasang astro lagi leha?...bukan aku tak pasang qb oii..aku dah panggil kontrekter mai pasang tapi kontrekter tu tak tau .. nak tala piring dia kat belah mana..dia dah buat tak bolih2 juga..aku dah give up dah...
ni aku nak tunggu konterekter lain..dia kata dia pakar..yang aku paggil tu kurang mahir..

la.. kan hang duduk kat condo..buat apa hang nak bubuh piring lagi..kan ka bangunan ni dah siap bubuh satelite kat atas nu,,besar langit.. hang tak p tanya orang ka..hang tengok kat luar sana mana ada piring..hang sorang saja pasang piring..ganjil lah...hang jolok ajalah wire yang nak connect tu kat lubang yang dia tulis'A' tu..mai aku nak tunjuk kat hang..ni.. hang nampak dak...ha..tengok ..dah ada gambar dah...hang p kensel kontrekter yang nak mai tu..dia pun lol..kalau dia tau mesti dia cakap kat hang....leha..leha..tak sangka hang pun kurang cerdik..walau pun ada master nu....

hang jangan cakap banyaklah qb oii..nanti aku buh racun tikus dalam kopi hang..baru berenti pok pek.....la awat ayak kopi hang tak sedap..kesian kat aku penat saja tolong hang ..pas tu hang buat kopi tak sedap...hang p buat lain leha...kalau tak aku punggah balik...

Qb,,seronok juga sekali2 bergurau kasar dengan kawan2..tapi yang seronok tu dia berlajar sesuatu..yang dia tak tahu langsung..tak pernah terpikir kemudahan yang di sediakan olih pihak pemaju...dah modden dah leha oii....

No comments: