Follow by Email

Popular Posts

Total Pageviews

Search This Blog

Wednesday, July 7, 2010

mulut jahat...



kedai mamak tu lah..

.......................................................................
lapaq nya perut kak b ni..nak makan kat mana tak tau..nak masak malas..kalau masak pun bukan ramai sangat nak makan..kak b teringat la nak makan nasi arab tapi nak p tu jauh sangat dari ruma kak b..yang terletak di negeri indera puri...susah juga lah banyak kawalan keselamatan ..jadi kak b rasa nak p yang dekat dekat sudah la...

kak b pun terbeliak buji mata sebab datang buntang..swingg tuk tuk...kena kat otak kak b ni..dah ada idea dah...ok kak b nak p makan nasi beriyani kat mamak tu..dia masak pakai basmathi bukan beras hancur kau tahu...harga dia pun harga basmathi..rasa dia pun sedap lah juga almaklum tangan berbulu yang masak...

sampai aja estoren mamak tu kak b p q dulu..ramai orang kan..dah tu 4 dari 8 orang yang beratur tu nak makan nasi beriyani juga..eh ehe selera depa sama macam akak engkau ni kan...kak b pun dapatlah apa yang kak b order,,rasa rasa kak b ..kak b ni dah tersesat sikit..dah hampir menjadi adek beradek setan dah..sampai sebunbuun nasi lam pninggan akak kau ni.. buyung.....mamak tu ingat akak ni adek beradek tangan berbulu ka?..mesti kak b makan tak habis ni..kalau habis ..dah sah lah adek beradek al shatanirejami..

kak b pun makan lah pelan2...sebelah kak b pun ada orang makan juga..kak b sorang tak dak kawan..abang kau pun suruh kak b bungkus aja..dia duk berkebun malas dia nak ikut..tapi kak b lapar sangat kak b makan dulu..tak setianya akak engkau ni..buyung.. kan...yang abang engkau tu kat rumah mesti lapaq mengediq kan..akak engkau ni sumbat dulu...eh tak suka lah perangai buruk akak engkau ni..

dalam duk sumbat rezeki kat mulut ni..kak b..pasang juga telinga kiri kanan..nak dengar apa lah cite orang sebelah...oooo dia cerita kat kawan dia ..depa ni berdua..satu malika..satu lagi bella...yang bella ni baru kena buang kerja..pasal ambil hal boss dia berselingkuh kat dalam bilik opis..si bella ni p mengadu kat bini boss dia..sampai boss dia bercerai berai..macam tulah pengakuan bella kat malika..

aku kesian dua belah pihak ni..yang boss dia bercerai berai..yang bella ni kena pecat..pasai mulut dia jahat..dia bukan nak cari makan..dia nak cari pasal dan pelaga rumah tangga orang..akak kau ni buat andaian sendiri..kak b rasa si bella ni dengki kut kat geperen boss dia..,,eh akak makan nasi dalam pinggan ni habis kau..setan makan sama ka..duk dengar orang sebelah mengata..tak sedar aku segah..

kak b pun bangun dan minta diri nak keluar..maklum estoren mamak kan kerusi panjang.duduk kongsi2..kak b sempat tolih juga kat depa dua tadi..lawa2 anak dara mulut jahat tu...

QB said...kalau nak mulut jahat buat sampai ada master..baru ada ummph...macam akak engkau ni..kan buyung...

No comments: