Follow by Email

Popular Posts

Total Pageviews

Search This Blog

Tuesday, May 12, 2009

rona2 kota


mata aku sampai nak terkeluaq jegei dia...geram sangat dia tipu mak dia mati..pasai nak duit dari orang ramai....

yang jom kita p..low yat sat..kita cari beteri lap top kita..dah lama kita nak cari ..dok tangguh 2.nanti kalau kita tangguh lagi taun depan pun belum tentu kita beli..
kami pun p lah kat tempat nak tuju tu..dalam perjalanan aku call lah.adiq..kut2 dia nak join aku p lunch kat situ..tapi teryata adiq tu tidoq mampuih...padan muka dia lapaq tengah hari tu..konon2 nak kempes la pewut tu..
sebelum aku p cari benda yang aku nak aku rasa lapaq sangat perut aku..aku pu habaq lah kat uncle san..nak makan dulu sebelum p cari barang..kami pun masuklah kedai nasi ayam kat situ..dan order lah nasi ayam dia..sedap juga nasi dia...belumpun sempat nak makan nasi yang sampai kat depan muka aku..ada sorang budak lelaki ni mai....
adek fit...salamulekom..kak ,abag,,saya dari kemaman..tedi adek saya call saya..kata mak saya meninggal dunia..jadi saya nak balik ..tapi tak cukup duit..dalam poket saya ada hanya rm 8.70...tambang bas rm28 entah berapa sen aku tak dengar sangat..dan saya perlu duit ..abg tolonglah saya...
uncle san....betul ke awak cakap ni..mana ic awak?..
adek fit...ic saya ada kat polis..semalam dia orang buat operasi..dia ambil ic semua orang..termasuk saya..
uncle san....rasanya dia ni nak...sambil pandang muka aku.....
QB....hang mai dekat sikit...hang jangan dok pemuhong aku..berapa kali mak hang mati sehari....sat gi aku tangkap hang p buh kat situ..sambil tunjuk kotak besaq kat ujung yang dia pun nampak....nah hang ambil rm5..ni hang p makan..tok sah dok nanti kenuri arwah mak hang baru nak makan...aku tau hang muhong aku...ni aku halal duit ni..supaya hang kenyang untuk hari ni....p lekas...aku mengkelan dah ni..hang duk kacau aku makan ..satgi aku cucuk mulut hang dengan garpu....dok muhong orang sana sini.....
sedih juga aku tengok anak2 muda yang rosak aklak..dimanakah ibunya yang masih hidup..dan di jaja ibunya mati hari2..demi untuk mendapat simpathi..dan membuat benda yang tak berfaedah langsung...
kenapalah dia rosakan hidup dia..dan menipu kesana kemari..untuk menjadi hamba dadah....Jauhi diri dari dadah..dan ingat ayah dan mak...yang sayang kita...dan rindu kita..

4 comments:

bby said...

haiyoo.. mami very the ustazah bahyah skrg.. sukalah bby!! insap taw..
paling x menahan tu bulu mata mami.. haiyoo.. beli kat mana? (nangis sgt2)

queen bee said...

mami tak tunjuk...mulut mami macam mana mami kacing gigi2..kalau lambat dia p..mami nak hirik dia...bulu mata orang asli..beli kat bukit lanjan

bby said...

mami.. hirik tu apa?
kim beli butu mata tu 5 papan leh?? (nangis sgt2)

queen bee said...

hirik tu kan...macam orang jerman buat wain anggur...dia pijak anggur sampai lunyai....bulu mata tu satu set 2 doz,,,bolih pakai 3 tahun...