Follow by Email

Popular Posts

Total Pageviews

Search This Blog

Monday, July 27, 2009

shopaholic..(gila membeli membelah)part one

orang yang berpenyakit ni kan langsung ...dia rasa duit duk dalam dompet dia tu macam ada kaki pakai kasut roda..dia nak keluar saja..lagi lagi kalau ada sale ke ..tak sale ka..dia mesti nak p shopping mall...dia nak p tengok apa benda terbaru di pasaran ,,di mesti nak bawa balik kat rumah..kalau dia p cek betul2..kat alamari dia ..dia mesti dah terbeli 7 helai fashion serupa corak berlainan...apa nak jadi dengan orang macam ni ha..tak tau nak jimat duit langsung..dia nak sangat..buat store untuk kedai baju tu kat rumah dia...kalau tak percaya p tengok dalam almari dia ..mesti banyak baju yang dah tak di sentuh 8 bulan...duk tersangkutlah kat situ...bila dia nak pakai baju hari2..dia akan pegang semua baju yang di dalam almari tu..tapi dia masih tak jumpa baju yang mana satu nak pakai..tak hairan ka?....baju ada kat 8oo helai pun dia kata dia tak dak baju nak pakai....tu lah nama dia gila shopping..orang macam ni di kira sakittenat....yang tidak dapat di ubati lagi..kecuali bagi dia duduk jadi guard kat supermarket..baiar dia round sampai lenguh kaki..nak tengok baju,handbag..kasut..malas la nak cakap lagi..ada 4 ribu barang lagi tak masuk...
orang macam ni bolih design lay out supermarket..pasai semua dalam kepala hotak dia...dia tau penogram untuk susun barang2 yang menarikk..sakit sakit...sakit sungguh orang yang gila mnyopping ni kan..{aku pun termasuk dalam ketegeri tu juga..mungkin lebih gi la pada tu...
(Qb nak pesan ni jangan lah duk buat macam dalam cerita ni ...nampak huduh sangat jika di videokan..bayang kan kita tak perlu tapi kita nak juga barang tu buat apa kan...simpan lah duit kita untuk kegunaan masa akan datang,,kalau ada lebih panggil lah saudara terdekat dan bersedekah lah...dan buat lah benda yang tak payah bawa balik kat rumah buat semak saja..dan tak pakai...Qb pun nak nasihat diri sendiri jangan selalu membazir tak kira masa dan tempat...qb akan tanya benda yang qb nak beli,,perlu kah dia menjadi adek beradek qb..untuk ikut qb balik dan duduk di almari qb yang dah nak beranak..punya kembung....maaf kan diri ku,,dan keluarga ku ,,kawan2 ku..yang sakit menyopping ni..ampunlah dosa kami...}

sampai menyenget dia punya nak tengok barang nak shoppping....mesti dia tengah ingat kalau aku beli ni kan..akau nak sumbat kat mana..ok ok..aku buh dalam periuk nasi yang tak pakai..janji aku beli..nak puas hati..sakit..sakit..kesian dia ni...sakit sungguh...

dia cuba tu cuba ni..semua kalau bolih dia nak bawa balik...yang minggu lepas pun tak buka plastik lagi..skit sakit...kesian

yang jurujual pun nak jual juga kat orang ni...dia janji dia bolih jual..yang orang ni pulak pantang kena pujuk..sakit sakit..kesian..

tak cukup dia rekemen kat pelanggan dia ..dia panggil pulak kawan dia tukang pujuk yang mesti duit orang keluar dari poket punya...itu dah memang kerja dia orang...kan..depa ni mulut cukup manis melayan pelanggan...lepAS NI DEPA MESTI MAKAN BESAQ..PASAI DEPA DAPAT ORANG SAKIT MACAM MAKNGAH DIA.....

No comments: