Popular Posts
-
Kacang poi yang ku cintai dari dulu ,kini dan selamanya. tapi tak selalu ada peluang kerana di jual nun jauh di mata dekat di hati dan tera...
-
kuih lopes yang dah siap terhidang tinggal nak ngap aja..tuang gula atas dia ..ambil garpu cubit pulut pelan..pas tu ngapp..rasa bolih makan...
-
ini bukan janda meletop tu..gadis seksi ini tidak kena mengena dengan ini filem.... '''''''''''...
-
ini bukan ayam yang aku goreng..ari ni tak bolih goreng ayam pasal demam ..bontot aci punya pasal..besar sungguh bontot dia...macam kawah gu...
-
moga aku bahagia selamanya...bersama dara pujaan hati ku.. moga aku juga bahagia selamanya bersama suami tercinta.... di restui semua sanak ...
-
ni lah resepi yang kak b kena masak 2 kali seminggu..nasib baik abang aji tak tau masak..kalau dia tau masak seminggu mungkin 10 kali kut ...
-
ni b aku nak bgi tau hang ..anak aku dah selesai habis dah diploma..diploma apa dia ambik jariah?...alah diploma pereka pesen dia pandai tau...
-
pening kepala kak b dok pikiaq..ketaq habih kaki tangan..takut depa mai serang..aku benci kat hang badli oii mualaikom salam....la cek..l...
-
lekas la yang oii..b dah siap ni..yang tengok ...lawa dak b pakai..b alim sikit ari ni ..kan kita nak p majlis doa selamat dan jamuan raya.....
-
kak b ni dengan abg aji ..suka sangat kalau sarapan p kat luaq ,,pagi tsei ka..roti canai ka..tapi yang paling kami suka makan cepati..p me...
Total Pageviews
Search This Blog
Friday, April 30, 2010
mee goreng sotong
.....................................................................
1 kilo mee kuning klang
250gm isi ayam,100gm udang,100gm sotong kering,(bahan a)
5 batang sawi taiwan
250 gm kobis cina
bawang putih,cili mesin 1 sudu besar
sos tiram satu senduk(bahan b)
sedikit kicap pekat.sedikit sos tomato9bahan b)
serbuk perasa secukupnya(bahan b)
tumis bawang putih.masuk semua bahan A selepas 5 minit masukan bahan b..selepas 3 minit masukan sawi dan kobis.selepas2 mint masukan mee kuning..kacau sehingga 5 mint lagi dan bolih la di hidangkan..
silalah mencuba resepi ini sesuai di hidang bila bila masa..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment