Follow by Email

Popular Posts

Total Pageviews

Search This Blog

Thursday, February 19, 2009

kedai mee rebus pak tam terbakaq.lekas lari...api sambaq gas..

ni lah mee rebus pak tam memang sedap rasa dia.................

bang ....mee rebus bungkus 8..kuah buh plastik asing 2 na..sedap ni mee rebus pak tam kat kg subang..memang ramai orang dok p makan ,bungkus ...tak menang tangan pak tam tu..dia sorang2 pulak tu dok buat..pembantu dia 2 orang saja ..sorang buat ayaq sorang lagi hantaq makanan yang dah siap..kat pelanggan ....
aku pun duk la tunggu dia duk bunggkus mee tu dengan anak sedara aku si daniel darjah 6...lama juga lah.... pasai dia nak buat bagi orang makan dulu kat situ...tapi tak pa.. aku ni penyabar lah juga orangnya..yang aku pun p tengah2 hari buta bungkus mee rebus tu pun pasai chu ni dan paklong..popo.pun i mai rumah...nak jumpa kak dayana ..pasai beday dia ari tu..lagi pun hari tu aku malas la nak goreng bihun ka..cucoqka..tak tau kenapa malas sangat hari tu..lagi pun mee rebus pak tam sedap..original.. penang mari..kuah dia pun rasa udang dengan ubi keledek pedas sikit2 ngam lah kira nya..

aku pun park keta jauh juga sikit ari tu ...pasal rasa sibuk sangat kawasan dia tu..tapi selalu aku duk park dekat dengan dapoq dia .. ari tu aku berjalan lah sikit...tak sampai pun 50m..
sementara aku duk tunggu mee rebus tu aku pun duk la bersembang dengan daniel politik semasa..pasal bola..pasal kejadian yang menimpa dia semalam..dia cerita lah kat aku..mami ..mami...semalam kan ..daniel memang nasib baik ..pasal bila daniel keluar aja daripada kereta papa..dan papa jalan saja... ada satu keta park dekat tempat keta papa..ada orang pandu laju langgar ..kemek teruk..keta orang tu...nasib baik dia tak langgar keta papa masa daniel keluar...
daniel dah pun buat sujud shukur...
dalam duk bersembang tu aku nampak mee aku yang 8 bungkus tu dah siap..jadi aku pun bagi duit kat daniel suruh dia bayar ..dan aku pun p lah dekat keta nak sejukan aircond dulu ..pasai panas sangat ari tu..
elok saja injin start aku pun on lah aircond yang sejuk sekali..aku pun pandanglah cermin belakang..aku tengok orang yang makan mee rebus kat kedai tadi lari bertempiaran .gendong anak2 kecil..dan daniel tak kelihatan sekitar 10saat..aku jadi gemuruh ..pasai apa depa semua lari macam ada orang mengamuk?...aku menjadi gemuruh juga pasal aku tak nampak daniel..tiba2 aku jadi lega setelah aku nampak daniel belari dengan tangan nya kiri dan kanan mengangkut mee rebus pak tam.. aku jadi gementar balik pasal keta aku parking kat longkang dan aku nampak api ikut longkang tu..nasib baik dalam keadaan cemas tu ..aku nampak orang ramai cuba nak menolong pak tam..aku betul jadi panik..tak bolih nak tekan minyak sekurang kurang nya 30saat....
Alhanmdulilah semua orang selamat..kecuali pak tam saja yang cedera ringan..kesian daniel dia baru cerita pasal fobia dia semalam..dan dia terkena sekali lagi..dia langsung tak mau sentuh mee rebus tu..kejadian di depan mata dia..dan dia lah orang yang paling hampir dengan dapoq pak tam..dia lah pelanggan yang paling akhir keluar dari kedai mee rebus pak tam....lepas tu mee rebus pak tam terbakar sekali...
kalau lah terjadi apa2 kat daniel aku mesti tak bolih memaafkan diri aku..tapi semua selamat..aku tak sanggup nak muat kan gambar kedai yang terbakar tu dalam blog ni...fobia..

6 comments:

Md Farris said...

cari pasai la mak bi ni tunjuk mee rebuih.. kg.subang kat belah mana? cek ni duk ara damansara/saujana ni lama dah tak penah jumpa mee rebuih high end mcm tu.. habaq mai kat mana..

Azfa said...

uih.. kecuq air liur... mak B hantaq kat chek x bole ka?? hehe

queen bee said...

la hangpa duA ni nak makan ..mai mak b nak belanja...tapi tunggu mak b p cek dulu dia dah repair kedai ka belum..memang sedap sungguh..eloklah farris oii.hang pun tak suka udang.jadi hang makan saja kuah udang..

queen bee said...

awat muka hang sebelah saja azfa oii..malu kat mak b ka..mak b hantaq dah..tapi gambaq sajala..nak makan mai....mak b belanja...

queen bee said...
This comment has been removed by the author.
Azfa said...

bukan hak yg muka sebelah tuh.. yang tgh lena diulit intan tuh.. hehe